ΑΠΟ 15/11/2016 ΕΩΣ 05/12/2016 ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ,ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ:25 Ε

Μοιράσου το στο Facebook


ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ

Η αυτοεξέταση του μαστού(ψηλάφηση) γίνεται την 10η ημέρα του κύκλου για τις γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση και μια φορά το μήνα συνήθως την 1η μέρα του μήνα για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΨΗΛΑΦΗΣΗΣ

1) Βάλτε το δεξί σας χέρι πίσω από το κεφάλι και ψηλαφήστε τον δεξιό μαστό για τυχούσες αλλαγές,(ψηλάφηση ογκιδίου), για ευαισθησία και για ασυνήθιστο πονο (χρησιμοποιήστε για την ψηλάφηση τις ρόγες των δακτύλων ).

2) Επαναλάβετε το ιδιο για τον αριστερο μαστο

3) Πιέστε τη θηλή και παρατηρήστε αν υπάρχει έκκριμα (υγρό).

4) Επαναλάβετε τις ίδιες κινήσεις ξαπλωμένη..

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ;

1) Είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία.

2) Όσο συχνότερα γίνεται,κάθε  μήνα, πιο γρήγορα θα γνωρίσετε πως είναι κανονικά οι μαστοί σας και θα μπορείτε να καταλάβετε την πιο μικρή αλλαγή.

3) Αν ψηλαφίσετε κάτι μην φοβηθείτε, όλοι οι όγκοι δεν είναι καρκίνοι.Απλά χρειάζεται να γίνει έλεγχος από το γιατρό.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

Όταν η διάγνωση είναι έγκαιρη ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται με επιτυχία. Μέχρι την ηλικία των 35 ετών ο μαστός ελέγχεται με υπερηχογράφημα και μετά την ηλικία των 35 ετών με μαστογραφία. Σήμερα για τον έλεγχο του μαστού χρησιμοποιείται η ψηφιακή μαστογραφία λόγω της λιγότερης ακτινοβολίας και της επεξεργασίας των εικόνων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ο υπέρηχος είναι απαραίτητος να γίνεται μαζί με την μαστογραφία στους πυκνούς μαστούς.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ;

Η ψηφιοποιημένη μαστογραφία δεν είναι τίποτα άλλο απο την απλή μαστογραφία στο συμβατικό ακτινολογικό μηχάνημα και οι εικόνες του μαστού εκτυπώνονται σε ένα απλό ψηφιακό εκτυπωτή. Με τον τρόπο αυτό δεν χρησιμοποιείται λιγότερη ακτινοβολία αντίθετα σε πολλές περιπτώσεις και προκειμένου οι εικόνες να εκτυπωθούν στους απλούς εκτυπωτές τα ποσοστά ακτινοβολίας είναι πολύ περισσότερα και από μια απλή μαστογραφία.